dimecres, 1 de juny del 2011

Com s'han de fer les rotondes?

Per quin carril s'ha de circular i com s'han de senyalitzar les rotondes? Si observem com ho fa la gent, segurament veurem diferents maneres i d'aquestes, moltes seran errònies o bé poden crear confusió a la resta dels usuaris. És per aquest motiu que la Prefectura Provincial de Trànsit de Barcelona ha decidit unificar criteris i a partir d'avui 1 de juny començarà a aplicar en els exàmens la normativa que a continuació detallem. Per tant, si s'aplica aquest criteri en els exàmens de circulació, entenem que aquesta és la manera "correcte" de fer les rotondes.

Segons aquesta normativa que ha decidit aplicar la Prefectura de Trànsit de Barcelona, divideixen en tres parts la circulació per les rotondes: 

1) Accés a la rotonda:
Sempre arribarem a la rotonda, en el cas que hi hagi més d'un carril, per el carril dret i a partir   d'aquí, podrem accedir a qualsevol dels carrils de la rotonda.
2) Circulació per la rotonda:
Pel que fa a la circulació, dependrà de si ens trobem en una via urbana (dins del poble) o interurbana (fora del poble).
En el cas de dins del poble podrem utilitzar el carril que més ens interessi, en canvi, fora del poble sempre circularem pel carril dret, utilitzant només el carril esquerre per avançar.
Lògicament, qualsevol canvi de carril s'ha de senyalitzar amb l'indicador de direcció (intermitent) corresponent.
3) Sortida de la rotonda: 
Sempre abandonarem qualsevol rotonda pel carril dret i senyalitzant amb l'indicador de direcció dret.

La Prefectura de Trànsit fa una puntualització important respecte a la utilització del intermitent esquerre en les rotondes. Sempre segons ells, s'admet la utilització d'aquest intermitent esquerre, sense fer un canvi de carril, només quan serveixi per evitar un perill concret.

Nota de la Prefectura de Trànsit de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada