divendres, 10 de juny del 2011

El nou permís A


Segons la Directiva 2006/126/CE del Parlament Europeu sobre l'accés progressiu al permís de conduir de la classe A, hi havia dues possibilitats de complementar l'experiència en la conducció de motocicletes de categoria inferior: la primera superant una prova de control d'aptituds i comportaments (examen) o la segona opció a través d'una formació específica.


A través del Real Decreto 818/2009, el govern espanyol va obtar per la segona opció, és a dir, que l'aspirant haurà de superar un curs de formació, a més a més, de posseir una experiència mínima de dos anys amb el permís A2.
El contingut exacte d'aquest curs de formació s'estableix per Ordre del Ministeri del Interior.

Contingut del curs:

El curs estarà format per dues fases, una de formació (teòrica i pràctica) i una altra de supervisió de l'aprofitament d'aquest curs:

- Fase de formació. Estarà formada per un mínim de 17 hores:
a) Coneixements teòrics (5 hores com a mínim): teoria general i concienciació i sensibilització. 
b) Pràctiques (12 hores com a mínim): maniobres en circuit tancat i circulació en vies obertes, fent aproximadament uns 500 km.

- Fase de supervisió. L'avaluació la fa el propi instructor acompanyat per un funcionari de la DGT i l'aspirant haurà de demostrar l'equilibri i el domini de la moto en circuit tancat, ja que es suposa que sap circular perfectament per vies obertes després de 2 anys d'antiguetat amb el permís A2, a més del curs realitzat (500 km).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada