dilluns, 27 de juny del 2011

Carril BUS

Senyal S-51
En els principals carrers i avingudes de les grans ciutats existeixen carrils BUS, els quals tal i com diu el seu nom, estan reservats exclusivament a la circulació d'aquests vehicles.
Aquests carrils estan senyalitzats amb la senyal vertical S-51, la qual indica que el carril està reservat per als autobusos i per tant, prohibieix circular per aquest carril als conductors dels vehicles que no siguin de transport col·lectiu.
En el cas que aquesta senyal S-51 inclogui la paraula taxi, també autoritza la circulació d’aquest tipus de vehicles pel carril.

A més a més de la senyal vertical, sabrem que circulem per un d'aquests carrils perquè estan delimitats per una marca blanca longitudinal contínua més ampla del normal. En els trams on la marca blanca longitudinal estigui constituïda, al costat exterior d’aquest carril, per una línia discontínua, es permet la seva utilització general exclusivament per realitzar alguna maniobra que no sigui parar, estacionar, canviar el sentit de la marxa o fer avançaments, però sempre haurem de tenir en compte que tindran preferència els autobusos i, si és procedent, també els taxis.

Carril bus a Granollers
Fins fa pocs dies a Granollers existia carril BUS en un tram de l'Avinguda Sant Esteve, concretament en el tram comprès entre la rotonda de l'estació de la Renfe i la parada d'autobusos. Aquest carril estava correctament indicat amb la senyal S-51 i la línia blanca longitudinal, però actualment l'Ajuntament de Granollers ha decidit suprimir el carril BUS.
Si aquests dies circulem per aquest tram de carrer, encara es pot veure la marca longitudinal al terra, però la paraula BUS ha estat borrada i les senyals verticals retirades.

Avinguda de Sant Esteve de Granollers quan encara tenia carril BUS
És per aquest motiu que ara es pot circular tranquilament pel carril de més a la dreta de l'Avinguda Sant Esteve, encara que estigui delimitat amb aquesta línia blanca longitudinal més ampla i per tant, en tot Granollers no existeix cap carril BUS, fet a tenir molt en compte durant les pràctiques de cotxe i el dia de l'examen!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada