dissabte, 26 de març del 2011

Suprimit el límit de 80 km/h pels novells

A partir d'aquest dissabte 26 de març els conductors novells ja no hauran de complir amb la limitació de circular durant el seu primer any de permís a 80 km/h per qualsevol via interurbana (vies no urbanes).

Aquesta prohibició, existent des de 1974, afectava només aquells conductors amb una antiguitat inferior a un any, del seu primer permís de conducció.

La justificació donada per eliminar la mesura és que tant les carreteres com els vehicles han evolucionat molt des de 1974, presentant cada cop sistemes de seguretat més avançats i eficaços, quedant el límit de velocitat obsolet.

En gran part, és cert que les mesures de seguretat actuals no tenen res a veure amb les de 1974, però hi ha una cosa molt important que segueix igual ara que fa trenta-set anys i és la inexperiència dels conductors durant els seus primers mesos al volant. 
En qualsevol activitat, les persones a mesura que la porten a terme, van guanyant confiança i experiència i per tant, seguretat. Per això és innegable que els conductors novells no sabran reaccionar igual en situacions confuses o de perill que una persona amb més anys acumulats de conducció.

Per tots aquests motius, pensem que no és del tot correcte l'eliminació dels 80 km/h, sinó que s'hauria d'haver aplicat una restricció de velocitat segons els tipus de via per on es circula. Per exemple, en autopistes i autovies un conductor no novell pot circular amb el seu cotxe a 120 km/h, doncs una velocitat adequada per un novell seria de 100 km/h. En el cas de carreteres convencionals on els conductors amb experiència poden circular a 100 km/h, els novells podrien circular a 90 km/h.

Però ara per ara, la realitat és que els novells durant el seu primer any de permís de conduir només hauran de complir amb l'obligació de circular portant la placa verda amb la lletra L (learner) de color blanc, col·locada a la part esquerra del vidre posterior del vehicle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada