diumenge, 27 de març del 2011

Maniobres de l'examen A1 i A2

L'examen de pistes de motocicleta, tant pel permís A1 com A2, consisteix en tres proves. En el permís A1 utilitzem una motocicleta Yamaha YBR 125 i en el A2 una Yamaha SR Classic 250.
La primera prova, que és la més senzilla de totes, consisteix en desplaçar la moto amb el motor parat. És a dir, s'ha de treure el suport i desplaçar el vehicle, caminant al seu costat, fent una petita maniobra en forma de L. S'avalua sobretot que es conservi sempre l'equilibri.


La segona prova serveix per demostrar l'equilibri del conductor ja a sobre la moto. S'arrenca amb la primera marxa i es circula per una franja d'amplada limitada per a continuació, passar a realitzar un zig-zag entre una sèrie de cinc pals sense sortir de la zona delimitada. Al sortir de l'últim pal s'accelera i es posa la segona marxa fins assolir uns 30 km/h, per frenar tot seguit dins d'un espai limitat.

La darrera prova, coneguda com a prova ràpida, es comença accelerant per poder canviar ràpidament a segona marxa i assolir uns 30 km/h i mantenint aquesta velocitat, fer un zig-zag a un conjunt de cinc cons. Després es realitza un canvi de sentit per seguir accelerant fins a arribar a uns 50 km/h i així esquivar tres obstacles. Per acabar la prova, es fa una frenada d'emergència dins una zona delimitada. Aquesta tercera prova s'ha de fer amb un temps màxim de 25 segons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada