diumenge, 13 de març del 2011

Els 110 km/h

Segurament serem dels pocs que estem a favor de la famosa mesura de rebaixar en 10 km/h la velocitat a les autopistes i autovies, que s'ha començat a aplicar aquest passat 7 de març. I us preguntareu, però que hi ha de bo en tot això?

Doncs per exemple, encara que sigui una misèria d'estalvi el que s'aconsegueix per cada vehicle, no es diu popularment que de mica en mica s'omple la pica, doncs això mateix, la suma d'estalvi aconseguit per cada cotxe al final és un estalvi notable.

A més a més i molt important, a menys velocitat les conseqüències d'un accident de trànsit seran menors, ja que la velocitat té, com és evident, una relació directa amb la violència de l’impacte.
Aquest gràfic mostra l’efecte de l’impacte en la persona comparant-lo amb una caiguda lliure d’un cos des d’una determinada altura. Així suposant que un vehicle col·lisionés a 20 km/h és com si una persona que conduís, caigués des d’un metre i mig. A cinquanta quilòmetres una col·lisió frontal equivaldria a una caiguda de deu metres i a 100 Km/h ja serien trenta-nou. Com es pot comprovar, a mesura que augmentem la velocitat creix també exponencialment el seu equivalent en metres de caiguda. Per tant, és més que evident que un increment moderat en la velocitat no suposa un increment moderat en la violència d’un possible xoc, sinó que aquest xoc serà molt més greu.

Per un motiu o l'altre, la reducció de la velocitat, sigui quina sigui aquesta reducció i el lloc on s'apliqui, és una bona mesura de prevenció de l'accidentalitat i una contribució notable a reduir la contaminació.

REFERENT ALS EXÀMENS DE TEÒRICA
Finalment, per tots aquells que estigueu immersos en la prova de teòrica del cotxe, us interessa saber que des de la DGT han passat una nota on comenten que els tests d'examen de teòrica que continguin preguntes relacionades amb aquest tema, no es tindran en compte a l'hora de qualificar-los, però si es produís el cas que per algun alumne es detectés una pregunta dubtosa sobre el tema (velocitat), i només amb aquesta referència, podrà dirigir-se al funcionari examinador de la sala per aclarir la pregunta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada