dimecres, 23 de març del 2011

Llums diürns

El passat 7 de febrer va entrar en vigor una nova llei que obliga a tots els turismes nous, és a dir, tots els cotxes fabricats a partir d'aquest dia, a portar de sèrie llums diürns o DRL (daytime running lamp) i així, millorar la visibilitat mentre circulen i reduir el nombre de víctimes a la carretera.
Segons diferents estudis, amb l'aplicació d'aquesta mesura es podria evitar la mort d'entre 1200 i 2000 persones a l'any a la Unió Europea.

Aquesta nova obligació és deguda a una nova directiva de la Comissió Europea i a més a més dels turismes, també afecta a tots aquells automòbils de passatgers en general (vehicle mixt adaptable, derivat de turisme...) i a furgonetes de repartiment. A partir de l’agost de 2012, la normativa també afectarà als camions i autobusos nous.
El funcionament és molt senzill, ja que el conductor no ha de fer res per tal de connectar aquests llums, ja que s’encenen automàticament quan es posa en marxa el motor del vehicle i s’apaguen quan el conductor elegeix un altre tipus de llums de manera natural.

Tot això no és nou, perquè ja a l'any 2008 la DGT es va plantejar aquest sistema i  per aquest motiu va recomanar circular durant el dia amb els llums connectats per seguretat. El motiu d'aquest plantejament eren les dades d'accidentalitat de l'any 2007, segons les quals es van produir 33555 accidents a la carretera, que van ocasionar 53203 víctimes, de les quals 1805 eren víctimes mortals.

A més a més, i tal i com es pot veure a continuació, aquesta mesura ja s'aplica des de fa temps en altres països:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada