dilluns, 23 de maig del 2011

Venezia: els canals també tenen senyals!

Ningú troba estrany que per més petit que sigui un poble, alguna senyal de trànsit hi haurà per regular la circulació. Però i si enlloc de carrers tenim canals plens d'aigua marina, què passa? Doncs la resposta la tenim a la meravellosa ciutat italiana de Venècia, on com tothom sap, està banyada per un gran nombre de canals (concretament 177) que faciliten la mobilitat per la ciutat.

Venècia, amb una població d'uns 270.000 habitants i una quantitat desorbitada de turistes, té la circulació d'automòbils prohibida, bàsicament perquè no poden passar per cap dels seus carrers, ja sigui per l'aigua o perquè són exageradament estrets.
Per tant, si vas amb cotxe o autocar fins a Venècia, només arribar a la ciutat, et trobes amb la Piazzale Roma, on hi ha diferents i immensos pàrquings per deixar estacionat el teu vehicle i a partir d'aquí, toca o caminar o navegar.

Pàrquing per cotxes de la Piazzale Roma

Però tot i que no circulen cotxes per la ciutat, el que si que trobem és un trànsit important d'embarcacions, que van des de la típica gondola fins a petites llanxes motores, passant també pel seu particular autobus de línia, el vaporetto.

Vaporetto circulant pel Gran Canal

I a causa d'aquesta circulació d'embarcacions tenen també la seva particular senyalització per regular el trànsit a través dels canals de la ciutat.
A continuació mostrem una sèrie de senyals que podem trobar per els canals de Venècia, comparada amb una senyal de trànsit convencional que podem veure per qualsevol carrer del nostre poble o ciutat:

Senyal d'advertiment en un canal de Venècia

Altres perills (P-50)

Pas estret en un dels molts ponts que creuen els canals de Venècia

Limitació d'amplada (R-204)

Senyals que indiquen l'amplada màxima del pont i la velocitat màxima permesa

Velocitat màxima (R-301) i Limitació d'amplada (R-204)

Típic mirall per guanyar visibilitat en un dels canals de la ciutat


1 comentari:

  1. Tot llegint el teu post em ve una pregunta al cap, existeixen autoescoles d'embarcacions? És a dir, la gent jove de Venècia s'ha de treure el carnet de cotxe i després el de navegació o com funciona? Quin pal no?;)

    ResponElimina