divendres, 6 de maig del 2011

Opel Eye: el tercer ull

La marca alemanya Opel incorpora en els seus models Astra i Insignia un assistent de senyals de tràfic i alhora, avisador de canvi involuntari de carril.

Aquest sistema, que contribueix a fer el viatge més segur i evita multes per excés de velocitat, actua com a ajudant del conductor a través d'una càmera d'alta resolució i gran angular.
Aquesta càmera es troba col·locada darrera del retrovisor interior i porta un objectiu que reconeix les senyals de limitació de velocitat, de prohibició d'avançar i les de fi d'aquestes limitacions i a continuació, les mostra en el display central.


L'altre assistent que incorpora és el de canvi involuntari de carril, en el qual, la càmera a partir dels 60 km/h reconeix si el vehicle creua involuntàriament les línies de la carretera sense que el conductor hagi connectat l'intermitent. Si passa això, s'activa una senyal acústica i una llum d'advertència i és una molt bona mesura per contrarestar els efectes del cansament, la son o possibles distraccions.

En el següent vídeo es pot veure el funcionament d'aquest "tercer ull":

1 comentari:

  1. Esta molt guai, però si mentre condueixes vas rebent sons i senyals lluminoses d'aquest cotxe, i a més has de vigilar amb altres cotxes, senyals, semàfors, sons de l'exterior i cotxe, pedals, i les coses pròpies "bàsiques del cotxe" com radio, telèfon (evidentment amb mans lliures, GPS; altres menys bàsiques com velocitat creuer i altres avisos del cotxe, bueno i els acompanyants... Bufff potser ens agrada complicar-nos l’existència i en comptes d' ajudar estressa més al conductor, que al final serà com la F1 amb mil botons jeje

    ResponElimina