dimarts, 26 d’abril del 2011

I Cursa de vehicles elèctrics pel Montseny

Seguint amb la importància creixent del vehicle elèctric, ja comentada en un post anterior, volem informar que s'ha posat en funcionament el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics del Parc Natural del Montseny i per commemorar aquest fet, l'Associació Volt-Tour i l'Ajuntament de Campins organitzen el proper dissabte 30 d'abril, la primera cursa de vehicles elèctrics pel Parc Natural del Montseny.

L'objectiu d'aquesta iniciativa i en concret de l'Associació Volt-Tour és promocionar, divulgar i fomentar la investigació i el desenvolupament del vehicle elèctric, que es tracta del mitjà de transport existent a l'actualitat més respectuós amb l'entorn i les persones.

Cal tenir en compte que els recursos energètics utilitzats massivament en l’actualitat són finits i per tant, és realment important optimitzar i minimitzar-ne el seu ús, tot promocionant les energies renovables. A part d'aquest greu problema d'escassetat, l’ús del petroli com a font d’energia té greus efectes contaminants pel nostre planeta, com són l'efecte hivernacle i el canvi climàtic.

En aquest sentit, el vehicle elèctric aporta a la societat millores mediambientals, de diversificació de les fonts d’energia i de qualitat de vida als ciutadans. A més a més, la manca de soroll i pol·lució dels vehicles elèctrics fa que sigui un sistema de transport amb un gran encaix en entorns naturals com el Parc del Montseny (Reserva de la Biosfera).

La tipologia de vehicles que poden participar en aquesta cursa van des de petits vehicles de dos o tres rodes (bicicletes i tricicles elèctrics, escúters i motos elèctriques) fins a vehicles més grans com cotxes i furgonetes elèctriques.
Per a més informació sobre la cursa, clicar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada