dijous, 17 de novembre del 2011

Conducció amb boira

Quan conduïm qualsevol vehicle en condicions meteorològiques adverses, com pot ser la boira, la primera mesura de seguretat ha prendre és reduir la velocitat.


Els problemes que ens presenta la boira quan conduïm són els següents:
  • Gran disminució de la visibilitat, fet que intentem corregir connectant els llums de posició i les curtes. En cas de trobar-nos boira densa també podrem connectar els llums antiboira davanters (llums opcionals) i els posteriors (obligatoris).
  • Disminució de l'adherència a causa de la humitat. La solució és augmentar la distància de seguretat amb els altres vehicles, ja que aquesta disminució de l'adherència comporta un clar augment de la distància de frenada i per tant, risc de patir un accident.
En casos de conduir amb molta boira i per tant, sense visibilitat, la millor manera de guiar-nos és a través de les línies longitudinals de la calçada, ja que aquestes estan molt a prop nostre i segur que les podrem veure.
I també en aquests casos de boira densa millor no connectar els llums de llarg abast o carretera, perquè el propi feix de llum ens enlluernaria a nosaltres mateixos.

Totes aquestes mesures es poden aplicar igualment en el cas de trobar-nos amb núvols de pols o fum inesperats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada